Epiphyllum

Epiphyllum

L’Epiphyllum és una família de plantes del gènere dels cactus tot i que en la seva majoria no solen tenir espines. Son originaries de l’Amèrica Central i solen créixer a les roques o dalt dels arbres en els quals s’hi enganxen amb unes arrels aèries que també els serveixen per respirar, ja que com que necessiten molta humitat, si no fos per aquestes arrels s’ofegarien.

El nom ve del grec

El nom ve del grec: Epi – sobre i Phyllum – fulla, però a causa de les seves flors grans i oloroses també se’ls coneix como a cactus orquídia.

El fruit.

El fruit d’alguna d’aquestes espècies és comestible, però com sempre us aconsellem conèixer bé tot el relacionat amb flors i plantes abans de fer-ne un ús intern.

L’Epiphyllum normalment s’utilitzen com a planta d’interior ja que no aguanta les baixes temperatures, però hem de tenir en compte de posar-les en llocs ventilats i que no faci fred i lluny de fonts de calor com estufes i radiadors. A l’estiu pot estar a l’exterior en llocs on no li toqui el sol directament, és recomanable posar-les en llocs  de semi ombra. Tot el referent a com tenir-ne cura us en donarem més informació a la botiga.

Les seves flors.

L’espècia de les Epiphyllum s’ha utilitzat molt per fer-ne híbrids de flors i colors molt llampants. Normalment les seves flors solen ser blanques, grogues i en alguns casos taronges o vermelles. Les flors son grans i amb forma de trompeta, generalment molt apreciades pel seu aroma intens. Algunes de les espècies fan la seva floració per la nit, com en el cas de l’Epiphyllum oxypetalum que les flors floreixen dos cops l’any i depenent de la lluna,  la flor de gran aroma sols dura una nit pansint-se quan surt el sol.

Epiphyllum gatemalense monstrose

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat