Euryops pertinacus

Euryops pertinacus.

L’euryops pertinacus és un arbust de la família de les asteràcies, originari de Sudàfrica.

Margarida groga.

L’euryops pertinacus és coneguda també com la margarida groga, ja que al ser de la mateixa família que la margarida comú, les flors són molt similars tot i que l’euryops te les fulles grogues i no blanques.

L’euryops pertinacus, és un arbust de fulles de color verd gris i s’utilitza molt com a planta ornamental perquè la seva floració és molt llarga. Curiosament a l’estiu és quan està en període de repòs i treu menys flors, però ens pot alegrar el jardí o la terrassa en els dies més freds i grisos de l’any.

Planta d’exterior.

És una planta d’exterior que no aguanta les gelades per tant hem de protegir-la si les temperatures baixen molt. Li agrada el sol i la llum. El reg també és important: el més aconsellable és regar-la un parell de cops a la setmana a la primavera i la tardor, doblant els dies a l’estiu i a l’hivern reduint-ho a la meitat. Com sempre els consells per cuidar-la us els donarem a la botiga.

Si li donem un lloc on hi hagi llum i el reg és adequat, la margarida groga ens ho agrairà amb una floració abundosa.

Atrau a les papallones i a les abelles.

L’euryops és molt utilitzada en decoració, no sols en terrasses, jardins i balcons, també la podem trobar en els marges de camins com element decoratiu. Hi ha qui la planta prop de l’hort ja que atrau a les papallones i a les abelles, les quals pol·linitzaran també les flors hortícoles per ajudar a la seva reproducció.

Si volem tenir una mica de sol i color al balcó, terrassa o jardí quan la majoria de les altres plantes dormen, no hi ha res millor que posar l’euryops pertinacus en un lloc on li toqui el sol i la llum i ens donarà un toc d’alegria cada dia.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat