Opuntin o Figuera de Moro. 

Opuntin o Figuera de Moro.

L’opuntia Ficus coneguda com a figuera de moro, és una planta d’origen mexicà tant introduïda a casa nostre que a l’actualitat esta naturalitzada a tota la conca del Mediterrani. Es de la família dels cactus i la podem trobar per tot el paisatge de casa nostre.

Alt valor nutritiu.

Les figues de moro son el seu fruit, molt apreciat per molta gent, però hem d’anar en compte, com en tot, de no fer-ne abusos ja que és molt astringent i ens podria provocar restrenyiment, però no sols és el fruit el que te propietats, les seves pales tenen un alt valor nutritiu i en molts països s’utilitzen com a verdura i també és molt utilitzada per les seves propietats medicinals tant per ús intern com extern.

Les figues de moro.

Tot i així si mai volem agafar el fruit de les figueres de moro, s’ha de fer amb guants ja que esta coberta de petites espines que amb la maduració del fruit acaben convertint-se en un borrissol que se’ns pot clavar igualment i és difícil de treure.

Podríem explicar-ne moltes més propietats i usos, però sabeu que a nosaltres ens agrada destacar els elements decoratius de les plantes. La figuera de moro, és una planta que tant si la tenim a una torreta o plantada al jardí no te unes grans necessitats ni necessita masses atencions.

En alguns llocs hi havia la costum de plantar-les al jardí, a la part del darrera de la casa per gaudir-ne del seu fruit i sobretot perquè és una bona defensa per impedir l’accés als intrusos.

Les seves flors.

Com sol passar en la majoria dels cactus, el que val molt la pena son les seves flors, en el cas de la figuera de moro, son unes flors grans de color groc o ataronjat que donen una gran vistositat i un toc de color entre els mesos de maig i juliol tant si la tenim en una torreta o plantada al jardí.

Figuera de moro o Chumbera Figuera de moro o Chumbera 01

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat