Ornithogalum

Ornithogalum

L’ornithogalum és una planta molt usada en decoració per la seva bellesa.

És una planta bulbosa. El bulb sol plantar-se a la tardor per poder gaudir de les flors a la primavera i principi d’estiu.

Les tiges florals són llargues i formen gotims de flors blanques, tot i que en alguna de les espècies de l’ornithogalum també podem trobar flors de color taronja.

Planta de manteniment fàcil.

És una planta de manteniment fàcil, sols hem d’anar en compte de regar-la de tant en tant i no abusar de l’aigua per evitar que es podreixi el bulb. Aguanta prou bé la calor de l’estiu. Si la plantem en una torreta hem de tenir en compte de que tingui una profunditat suficient per deixar créixer les arrels, plantades directament al jardí no ocupen massa lloc.

Rams i arranjaments florals.

Com que les seves flors són de llarga durada, són també molt utilitzades en rams i arranjaments florals que de segur li donen un toc especial a qualsevol racó de casa nostra.

D’ornithogalums n’hi ha de diferents tipus, la majoria tenen flors blanques en forma estrellada. Antigament d’alguna de les especies se n’utilitzava el bulb per remei diürètic i laxant, però com sempre us diem s’ha d’anar molt en compte amb les plantes abans de prendre’ns-les, a nivell medicinal devien ser dosis molt petites, ja que en la seva majoria són plantes tòxiques pel consum.

Llet d’ocell.

El nom, ve del grec, vol dir ornitho – ocell i gala – llet. Curiosament és com encara se la coneix en molts llocs pel nom comú, llet d’ocell. No se sap perquè li van posar el nom, hi ha qui diu que pel color de les flors, i d’altres gent ho atribueix a que, llet d’ocell, era una expressió molt utilitzada pels grecs per referir-se a quelcom exquisit, la bellesa de la flor, evidentment.

També és coneguda com a estrella de Betlem, llet de gallina o tija de llet.

Per saber-ne més coses sobre com tenir-ne cura, com sempre us en donarem tota la informació a la botiga.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat