Tulipa

La Tulipa.

La tulipa és una flor bonica, vistosa i que fa primavera.

Era molt usada en els temps antics a Iran i Turquia. El seu nom ve d’un vocable persa que significa turbant, ja que la flor recorda aquesta exòtica peça de roba. És diu que els exercits turcs eren anomenats camps de tulipes per la semblança que tenien vistos de lluny per la forma i sobretot per la varietat de colors.

La llegenda.

La llegenda que se li atribueix també ve d’aquelles terres. Diu que la tulipa vermella va nàixer de la sang d’un príncep persa que enamorat d’una de les donzelles de palau, va saltar al vuit per un precipici quan li van fer creure, tot i ser mentida, que la seva estimada havia mort.

Actualment tant la tulipa comú com una gran varietat d’espècies i híbrids, es cultiven a tot el món per les seves espectaculars flors, però pot ser que al país que associem més amb la tulipa és Holanda. Els Països Baixos van entrar amb força amb el cultiu d’aquesta flor el s. XVII fins i tot es diu que el govern va haver d’intervenir per por d’una crisis financera per l’elevat preu que es pagava per els exemplars menys comuns.

Ús en jardineria.

Parlem també una mica del seu ús en jardineria, tot i que com sempre us en donarem tots els consells a la botiga. La Tulipa es pot plantar tant en torretes, jardins o grans extensions de terra.

Els principals cultius són per vendre’ls com a bulb sec i per produir-los com a flor tallada.

El bulb.

Si volem plantar-ne el bulb hem de saber que es planten a la tardor i que el lloc que triem per fer-los créixer ha d’haver-hi una mica d’ombra tot i que necessiten una bona quantitat de llum solar diàriament.

El terra ha d’estar sempre humit i anar amb molt de compte de que el sostrat no estigui mai sec ni quedi entollat d’aigua perquè el bulb es podria podrir i saber, com en la majoria de plantes, que a l’estiu s’ha de regar més que a l’hivern.

La tulipa és alegre per la seva varietat de colors, l’associem a la primavera quan la terra, desprès del repòs de l’hivern ens regala les flors que reneixen cada any. És també una de les plantes que s’associa al signe zodiacal d’Àries, el primer signe ressorgeix cada any amb el despertar de la Natura.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat