Cactus

Cactus

Avui parlem dels cactus en general, una família que conte unes 1750 espècies diferents i que tots coneixem encara que no en sabem gran cosa. Tot i que en tenim de molts tipus majoritàriament és una planta vinguda d’Amèrica i que solem associar a les pel·lícules de l’Oest, o sigui, de les zones desèrtiques.

Te una gran capacitat d’adaptar-se a diferents ambients, les seves fulles carnoses faciliten el magatzematge d’aigua i les espines, a part de per la defensa dels herbívors, contribueixen a reduir la pèrdua d’aigua evitant que passi gaire aire prop del cactus i proporcionant-li una mica d’ombra.

Una planta molt aconsellable per tenir dins de casa

Es diu dels cactus que tenen la capacitat d’absorbir les radiacions que emanen els aparells elèctrics així com el televisor, els telèfons i els ordinadors, per tant és una planta molt aconsellable per tenir dins de casa. A part d’això si el tenim a les zones de treball, augmenta la capacitat de concentració i redueix l’estrès.

El nom

El nom en grec kaktos significa fulla amb espines.

Planta màgica

Com moltes de les plantes, s’utilitza des de sempre en medicina i en remeis populars tot i com sempre us diem, no és aconsellable fer-ne us d’elles si no en som experts, perquè de la mateixa manera que tenen virtuts, les plantes també poden ser tòxiques.

La simbologia del cactus està relacionada amb la salut i la longevitat, les seves espines encara avui s’utilitzen en rituals màgics ja que des de sempre s’ha cregut que protegeixen de les forces del mal i que el cactus amb les seves espines atrauen els mals esperits atrapant-los i impedint que aquests ens puguin fer cap mal.

No entrarem en fe ni en creences, però si que podem dir que hi ha moltes espècies, de mil formes i amb flors ven diferents, alguns amb espines i d’altres sense, en la diversitat esta el gust i nosaltres els tenim perquè pugueu triar el que més us agradi.

cactus

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat