Hosta

hosta

Hosta

L’hosta és un gènere de plantes que conté unes quaranta espècies procedents d’Àsia.

Són plantes molt populars als jardins pel seu fullatge. Les fulles i flors canviaran segons l’especia, podent ser fulles petites o molt grans i de tonalitats molt diferents passant pel verd brillant, el verd groguenc o fins i tot un verd blavós.

Planta ornamental

Es cultiva com a planta ornamental en llocs de mitja ombra, pot estar ubicada prop d’estanys ja que necessita també molta humitat, sobretot en les èpoques més caloroses hem de procurar-li un reg abundós. Un dels altres llocs escollits per plantar-la és sota la coberta d’arbres o arbustos d’alçada considerable.

Les seves flors són de les anomenades inflorescència, les plantes tenen aquest tipus de flors, solen ser plantes de fullatge perenne on entre les fulles neix una tija i al final d’ella surt una flor, normalment la flor és un conjunt de flors més petites que composen una sola unitat.

És de fàcil cultiu

Tot i que l’hosta és de fàcil cultiu, hem d’anar en compte a retirar les fulles i flors a mida que es van secant per evitar els fongs, també hem de vigilar ja que és un dels plats preferits dels cargols i els llimacs que poden provocar-li greus danys.

Lliri llànten

L’hosta també és coneguda com el “lliri llànten”

Com us hem indicat aquesta planta s’utilitza molt per plantar directament als jardins, tot i que en bones condicions també ens pot quedar molt decorativa en algun racó dins de casa. Ja sigui en un lloc o en un altre recordeu que a la botiga és on us podem donar els millors consells per cada situació i per trobar en cada cas la millor ubicació per cada planta.

Les plantes ens omplen els espais de vida i de bona energia, sols les hem de cuidar bé perquè elles ens cuidin a nosaltres.

 

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat