Agapanthus Africanus

Agapanthus Africanus

 

L’agapanthus és una planta d’origen africà que fou introduïda a Europa com a planta ornamental per allà al segle XVIII i que s’ha adaptat molt bé, un dels motius és la seva resistència a les gelades.

Flors al juliol

Durant l’any te les fulles d’un verd brillant i al juliol fa una flor de color lila o blava o en alguns casos blanca, és ideal per plantar als jardins, marges o en torretes. La flor de l’agapanthus es una tija d’uns setanta centímetres d’alçada aproximadament que surt del centre les fulles i quan s’obre es converteix en una corona de petites flors.

Tot i que li agrada el sol, necessita molta aigua, però com cuidar-la us ho explicarem com sempre a la botiga, aquí ens agrada més destapar les seves curiositats.

Agapanthus La flors de l’amor

L’agapanthus és coneguda com la flor de l’amor i això és degut a que en grec “agape” vol dir amor i “anthus” és flor, tot i que també es coneix com a “lliri africà”. A algunes núvies els agrada portar-les al ram combinada amb d’altres flors.

Tot i que a l’Àfrica la feien servir com a planta medicinal, matxucant les arrels se la aplicava a les dones desprès del part i als nadons se’ls banyava amb extracte de la flor i se’n feien ungüents que s’utilitzaven per les cames inflades, no és massa recomanable fer-la servir per aquesta finalitat, ja que també te un punt de toxicitat molt elevat i ens podria emmetzinar, com sempre us diem, abans d’utilitzar qualsevol planta per alguna altre cosa que no sigui decoració s’ha de conèixer molt bé les característiques de cada una.

cargols i llimacs

Si planteu el bulb heu de saber que durant els tres primers anys no fa flor, però les fulles en forma de cinta les tindreu tot l’any d’un verd intens, tot i que és molt resistent a les plagues, hem de vigilar els cargols i els llimacs, doncs és una de les plantes que prefereixen per la seva dieta.

Agapanthus

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat