CAPSICUM ANNUUM

CAPSICUM ANNUUM

Capsicum Annuum també conegut com a pebrot és una planta anual que dins el mateix nom abraça més de cinquanta varietats diferents, moltes d’elles utilitzades molt habitualment dins la nostra dieta tot i que també se li atribueixen propietats medicinals, sobretot als de raça més picant que s’utilitzava en ús tòpic.

Con una càpsula

El nom capsicum li ve donat del llatí, definint el fruit con una càpsula o caixa quasi buida, ja que sols conté les petites llavors al seu interior. Hi ha qui diu que quan Colom va anar a Amèrica, va veure com tots els àpats dels indígenes eren acompanyats del xili o pebrots picants, i va comparar-lo amb el pebre, espècie vinguda de la India i introduïda a la Península molt de temps abans suposadament pels àrabs.

Curiositat

Com a curiositat, podem dir que durant un temps, concretament aquestes varietats més picants varen ser prohibides per l’església perquè deien que la calor que produïa al cos un cop ingerida incitava a la gent al desig carnal i per aquest motiu hi havia qui en buscava atribuint-li propietats afrodisíaques.

Bitxos ornamental o nan

Un cop feta la presentació general, nosaltres en parlarem d’una varietat concreta, els coneguts com bitxos ornamental o nan. El que tenim de tenir en compte és que és una planta decorativa, molt utilitzada per posar en balcons dins una torreta o bé hi ha qui el te com a decoració dins la cuina, tot i que ha de ser un espai molt ben il·luminat, també és importantíssim que tinguem en conte que els seus fruits no son comestibles i son de colors com el taronja, groc, vermell i fins i tot violeta. Tot i com la planta com hem dit abans dura sols un any, sempre dona vida en qualsevol reco per la vivacitat dels seus colors. Podem posar-la al sol o en llocs on hi hagi molta llum i no exposar-la a les gelades, no és amiga del fred.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat