Cissus

Cissus

El cissus és un gènere de plantes de la família de la vinya. Hi ha una gran diversitat d’espècies originaries en la seva majoria de les zones dels tròpics d’Àfrica, Àsia, Austràlia, Nova Guinea i les Amèriques cosa que fa que cada espècies tingui propietats diferents.

A l’Índia des de segles que l’han utilitzat com a planta medicinal, en canvi a l’Amazona era cultivada com a aliment, però les més comunes són utilitzades com a plantes de jardí. Molt important i com sempre us recomanem, no en feu us de les plantes si no les coneixeu molt bé, d’un mateix gènere i poden haver espècies amb característiques molt diferents.

Planta enfiladissa.

El cissus és una planta enfiladissa, el nom precisament li ve del grec on Kissos vol dir “heure”, és una planta rústica, hi ha qui la qualifica de quasi indestructible, però això sempre dependrà de com la cuidem. Hem d’anar en compte on la posem perquè pot envair l’espai no deixant créixer les plantes que tingui al costat.

Planta rústica.

És una planta rústica que s’utilitza molt per decorar interiors, es recomana posar-la en espais lluminosos. No li és bo un excés d’aigua, tot i que a l’estiu li va bé que tingui el terra humit la resta de l’any no li passa res si el substrat està sec, aguanta bé la falta d’aigua. Queda molt bé en torretes penjades.

Fulla perenne.

El cissus és una planta de fulla perenne, això vol dir que tindrem tot l’any les fulles verdes, tot i que també fa flor i fruit, no comestible, si la tenim a interior possiblement no faci el procés de floració.

És vistosa i ideal per tenir en aquells racons on volem donar un toc decoratiu ple de vida.

cissus

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat