Yucca aloifolia

Yucca aloifolia

La yucca aloifolia, és pot ser la més coneguda de les plantes del gènere de la Yucca. Originaria d’Amèrica en el seu estat natural pot arribar als 15 metres d’alçada. Si la volem per decorar el nostre pati o jardí, la podem plantar en una torreta on arribarà al metre d’alçada aproximadament, trasplantant-la quan veiem que les arrels comencen a sortir per sota i fent-ho sempre a la primavera. També hi ha qui utilitza la yucca com a planta d’interior, per decorar algun racó, però en aquest cas hem de tenir en compte de posar-la en algun lloc molt proper a una finestra lluminosa, ja que necessita de la llum i millor el sol directe.

Yucca punxant o baioneta espanyola.

La yucca aloifolia és fàcil de reconèixer, ja que te un tronc amb les fulles al final. Les fulles són d’estructura rígida, d’uns cinquanta centímetres aproximadament i hem d’anar molt en compte perquè acaben en punta i ens poden punxar. Precisament és de les seves fulles que li ve en nom popular de yucca punxant o baioneta espanyola.

La floració.

La floració de la Yucca sol ser a finals d’estiu i principi de la tardor. No floreix tots els anys, menys si la tenim com a decoració interior. La seva flor és blanca i força vistosa, neix al cap de munt del tronc i es convenient treure-la un cop s’ha assecat per afavorir una altre floració.

No necessita gairebé atenció.

La Yucca aloifolia és de manteniment molt fàcil. Per la seva gran resistència a les sequeres, al vent i als climes salins sol ser molt utilitzada en espais públics en zona de costa. No necessita un reg abundant: a la primavera i a l’estiu la regarem de forma moderada i sempre quan ja tingui el terra sec, desprès anirem reduint-lo sent a l’hivern quasi inexistent. La Yucca a l’hivern és manté en repòs i no necessita gairebé atenció.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat