Vinca Rosea

Vinca Rosea

A la vinca rosea se la coneix popularment com a violeta de bruixa, alegria, herba donzella o pastoreta tot i que el seu nom científic és catharanthus roseus, el nom com a la majoria de plantes li ve del grec, Katharos vol dir pur i anthos, flor.

Nativa de Madagascar

És nativa de Madagascar però actualment està molt estesa i es cultiva com ha planta ornamental anual molt utilitzada en parcs i jardins.

Floreix la major part de l’any des de la primavera fins la tardor en climes temperats. És un arbust de fulla verd fosc que fa unes petites flors d’uns tres o quatre centímetres que van des del color blanc fins el violeta fosc, gran part dels colors actuals de la vinca s’han obtingut a través de la hibridació de la planta.

Creix millor en exposicions d’ombra o semiombra i en temperatures entre 15º i 25º. Degut al seu ràpid creixement són molt indicades per plantar als jardins tot i que es poden plantar en torretes, si fa calor la falta d’aigua pot provocar una millor floració, aguanta bé la sequera i el rec ha de ser moderat. A la botiga com sempre us en donarem tots els consells de com cuidar-la i on és la millor ubicació en cada cas particular.

La vinca també es cultiva molt per usos medicinals, però, com sempre us recordem, hem d’anar amb molt de compte a l’hora de prendre plantes ja que moltes tenen contraindicacions i en aquest cas un abús pot provocar toxicitat.

Com a curiositat.

Com a curiositat, en alguns llocs d’Europa se la considerava una planta màgica ideal per allunyar els mals esperits. De fet a França l’anomenaven la violeta dels encantadors i en molts llocs es fumaven les fulles seques com a al·lucinogen i euforitzant.

Els cinc principis de la vida.

La flor esta composta de cinc pètals, alguns li donaven a cada pètal un significat simbolitzant els cinc principis de la vida: la bellesa, la tendresa, l’harmonia, la lleialtat i una feliç vida matrimonial.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat