Verònica

Verònica.

Avui volem parlar d’una planta de flors amb molt de color, tan si son blaves, blanques o rosades la verònica fa uns ramets de flor petita que podem utilitzar en la decoració de rams tant de novia com rams per obsequiar a algú. Per la seva diversitat de colors podem combinar-la molt bé amb rams de flors de diferents colors.

Planta delicada

La verònica és una planta delicada si la volem plantar al jardí, tot i sent autòctona d’Europa la podem trobar en zones altes on no hi faci massa calor, com al Pirineu. Per tant li hem de buscar una ubicació on li toqui tant el sol com la ombra i que tingui el terra sempre humit.

Planta medicinal

També podem explicar de la verònica que és una de les plantes medicinals coneguda ja a l’època dels romans, els quals li atribuïen més de quaranta propietats. Popularment és coneguda com l’herba dels leprosos, perquè diuen que un caçador va portar aquesta herba a la Cort de França i van poder curar al rei infectat per la lepra.

També es creia a l’època medieval que aquesta planta allunyava als mals esperits.

Avui en dia és molt utilitzada per diferents afeccions, a ús tòpic va bé per la pell i a ús intern se li atribueixen propietats energètiques i favorables per la memòria. Les infusions de la planta tenen un gust força amargant i es diu que son recomanables pel fetge i com aperitives, o sigui, que obren la gana.

Les propietats que se li atribueixen son moltes, però nosaltres sempre us aconsellem que si en voleu saber més propietats medicinals les pregunteu a l’herborista, el farmacèutic o el metge.

Rams

Nosaltres, a la botiga us explicarem com cuidar-la i us n’aconsellarem l’ús decoratiu ja sigui al jardí, en torretes o be per obsequiar amb algú amb uns rams adients per cada ocasió.

 

Veronica

 

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat