Solanum

Solanum

La solanum pseudocapsicum és una planta originaria d’Amèrica del Sud força conreada com a planta ornamental d’exterior.

Les flors

Les flors solen ser solitàries, petites i de color blanc. Floreixen entre el juliol i el setembre, per tant donen el seu fruit acolorit durant l’hivern.

Te diversos noms comuns: pebre de cirereta, pebrotera de jardí, cirerer d’amor o cireres de Jerusalem entre d’altres.

Necessita ser regada amb abundant aigua tots els dies durant l’estiu i rebaixar la quantitat a mida de que la calor va reduint. La temperatura ideal és entre els quinze i els vint-i-sis graus. Si les temperatures són més elevades o més fredes es pot veure afectat el seu creixement i la seva producció tan de flors com desprès dels fruits, però com sempre, tots els detalls de com cuidar-la us els donarem a la botiga.

La solanum és una planta amb una funció bàsicament d’ornamentació, indicada sobretot per un ambient rústic, els seus fruits vermells ens ajuden a donar un toc de color.

Els fruits NO SÓN COMESTIBLES, són tòxics.

Parlem però dels fruits de la solanum. Moltes plantes d’aquest gènere són conreades per l’alimentació: el tomàquet, la patata i l’albergínia entre d’altres, però en el cas d’aquesta varietat, el fruit és una baia globulosa que passa del verd al carbassa i al vermell tomàquet quan està madur, però NO SÓN COMESTIBLES, són tòxiques.

La ingestió d’aquest fruit podria provocar-nos irritació de la mucosa intestinal, basques, vòmits i diarrees, per tant és molt important que no el deixem a l’abast dels nens.

Recomanem.

Com sempre us recomanem, abans de posar-nos qualsevol fruit, flor o fulla a la boca, hem d’estar molt segurs de que coneixem bé la planta, i molt important també, saber quines contraindicacions té.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat