Sagitari i la flor de lis

Sagitari i la flor de lis.

Cap a la recta final d’any ens trobem amb l’Arquer, Sagitari, un signe de foc una mica tossut i exigent tan amb ell mateix com amb els altres. Els nascuts sota aquest signe solen ser gent aventurera i amb molta curiositat per conèixer i estudiar sobretot temes ocults que desvetllin els misteris de la religió i l’ocultisme. Se’ls considera un dels signes més optimistes del zodíac, sincers i disposat a lluitar per l’ètica i la justícia. Son inquiets, els agraden els nous projectes i esta aprenent constantment. Un xic supersticiosos, molt intuïtius, resolutius i saben gestionar cada situació tot i que en contra també tenen un excés de geni i el do de la inoportunitat en alguns casos.

Com tots els signes, als Sagitari no hi ha només una flor que els representi, però en aquest cas hem triat la flor de lis, un lliri considerat la força dels reis i dels deus, de la força divina i del poder temporal.

Que podem dir de la flor de lis? El seu simbolisme és molt llarg i la seva imatge una de les més utilitzades en heràldica. Trobada ja a Mesopotàmia, te la seva llegenda al bateig de Clodoveu I, rei dels francs al segle V d.C on diu que un colom blanc arribà portant la sagrada ampolla amb l’oli per ungir al rei i també un ram de flors de lis, aquest oli es el que s’utilitzà des d’aquell moment per ungir tots els reis de França. Lluis XVI és qui posa aquesta flor a l’escut de França i des de llavors és el símbol d’aquest país. També representa a la religió un símbol del marianisme o sigui relacionat amb la Verge i per les seves tres fulles també a la Santíssima Trinitat,

Aquest son alguns dels simbolismes la flor de lis, una flor bonica i delicada però amb una gran força. A la novel·la de Alexandre Dumas “Els tres mosqueters” Milady de Winter la porta tatuada a una de les seves espatlles, presumptament a la França d’aquella època, era tatuada a les cortesanes.

sagitari i la flor de lis

Sagitari i la flor de lis

Politica de Privacitat