Ponsètia o Flor de Nadal

Ponsètia o Flor de Nadal

Arriben les festes i en quasi totes les llars hi ha tradició de tenir una Ponsètia o Flor de Nadal, una flor molt popular pel color de les seves fulles vermells, unes fulles que erròniament molta gent pensa que son les flors,doncs no, aquestes fulles son fulles modificades que envolten les flors veritables, uns flors minúscules de color groc.

Originaria de Mèxic

La Ponsètia o Flor de Nadal és un planta originaria de Mèxic i que es feu molt popular perquè s’utilitzava per adornar l’altar per les Festes de Nadal per la vistositat que li dona les fulles vermells.

La llegenda

La llegenda diu que, a Mèxic, en una nit de Nadal quan la gent anava cap a l’església per oferir el seu regal al nen Jesús, una nena pobre i sense recursos estava plorant a prop del camí per que no tenia res a oferir a l’Infant, el seu germà en veure la seva aflicció li va dir que li portes una planta del camí, que un regal per senzill i humil que sigui, si esta fet amb el cor passa a ser el millor dels regals. La nena va entrar amb les fulles sota la mirada de tota la gent que l’observava amb un xic de menyspreu veient com deixava aquelles herbes a l’altar prop del Nen i a la vista de tothom, aquelles senzilla planta va esclatar amb el color vermell i tots van quedar convençuts que havia estat un miracle.

La Ponsètia o Flor de Nadal es va fer tant popular que fins i tot li han dedicat un dia, concretament el 12 de desembre podria ser per que aquest dia és La Verge de Guadalupe, patrona de Mèxic.

Com a simbolisme sols direm que el seu color vermell s’atribueix al renaixement.

No és recomanable deixar-la prop de les mascotes

La planta no és recomanable deixar-la prop de les mascotes o dels nens molt petits, ja que la sabia que desprèn quan es trenca una fulla pot ser un xic irritable, o sigui que una vegada hem manipulat les fulles sempre ens hem de rentar les mans.

Tots els dubtes que tingueu per que la planta us duri molt més i pugueu gaudir d’ella passat festes us els aclarirem com sempre a la botiga.

Ponsètia o flor de Nadal

Ponsètia o flor de Nadal

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat