Piscis o Peixos i la Flor de Lotus.

Piscis o Peixos i la Flor de Lotus.

A finals de març i quan la terra esta despertant de mica en mica esperant l’esclat de la primavera entrem a l’últim dels signes zodiacals, en aquest cas parlem de Piscis o Peixos, un signe d’aigua i considerat el més místic i espiritual de tots. Piscis és més aviat nocturn, per això a vegades se li relacionen plantes que floreixen de nit com la nicotina, però en aquest cas parlarem d’una de les que li marquen més aquest misticisme que el caracteritza, la flor de Piscis per excel·lència és la flor de Lotus.

D’aquesta planta i concretament de la flor, en trobem moltíssim de significat. És una planta que neix en aigües estancades on el budisme i veu, en aquestes aigües, la simbologia de la vida terrenal enganxada a la matèria i als desitjos carnals, i la flor floreix en mig de tota aquesta aigua buscant la puresa i la llum espiritual.

La planta te unes fulles i unes tiges de grans dimensions per això neix en estanys grans i profunds tot i que hi ha altres varietats de jardineria de dimensions més petites que permeten créixer fins i tot en recipients petits.

Es diu que per on passava Buda i naixia la flor del Lotus, i tan a ell com a moltes de les divinitats hindús les veiem assegudes en aquesta flor en posició de meditació per arribar a la puresa i a l’estat màxim de connexió amb el tot.

A la literatura clàssica asiàtica, la flor de lotus es considera de manera figurativa la representació de l’elegància, la perfecció, la bellesa i la gràcia. Fins i tot trobem dins el Bhagavad Gita, un dels poemes èpics de més importància dins del hinduisme i fonamental dins la filosofia hinduista,  una cita on diu:

  • A aquell que exerceixi el seu deure sense aferrar-se, entregant-li els resultats al Senyor Suprem, no l’afectarà l’acció pecaminosa, tal com la fulla del lotus no toca l’aigua.

També s’utilitza les seves llavors per menjar i les fulles seques de la flor per fer te. Se li atribueixen també propietats medicinals i s’usa en cosmètica.

 

Piscis i la flor de Lotus

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat