Pensament

Pensament

Seguim amb el fred i volen donar vistositat al jardí o a la terrassa, per tant una bona opció és el pensament de jardí, una flor que tot i que creix en zones de sol i semi-ombra, li agrada el fred i en canvi gens ni mica la calor.

Propietats medicinals, gastronòmiques i cosmètiques

Com moltes de les flors i plantes que anem presentant, el pensament s’utilitza molt com a planta medicinal, per fer infusions i ungüents tot i que, com sempre us diem, no podem utilitzar a la lleugera aquests consells. També és utilitzat per la gastronomia pel seu gust dolç i suau i en cosmètica sobretots per netejar la pell.

Flor de l’amor

Per altre banda, el pensament ha inspirat molta literatura per la seva fama de flor de l’amor, evidentment vinculada a Sant Valentí pels poders que se li atorguen. És diu del pensament que és la flor més utilitzada per fer beuratges d’amor amb molt de poder, fins i tot hi havia la creença de que posant un pensament sobre d’una persona que esta dormint, aquesta s’enamorarà bojament de la primera persona que vegi quan obri els ulls. Una flor capaç de provocar un profund enamorament a aquell que rep els seus efectes.

Altres llegendes

També podem trobar relacions d’altres llegendes per la seva forma, diuen que se li diu pensament perquè quan arriba la calor i comença a quedar pansida, sembla una noia amb el cap baix tota pensativa. Les capes que fan les fulles també li donen noms com “les tres cares” o vinculacions com la trinitat.

Sigui com sigui, aquestes flors d’hivern es ajuden a que els recons de casa o del jardí no perdin mai la vistositat i el color, donant-nos opcions perquè durant tot l’any puguem gaudir d’un ambient alegre i amb toc de color a la nostra llar o poder regalar una mica de vida en qualsevol moment de l’any.

Pensament

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat