Passiflora

Passiflora.

La passiflora és un gènere de plantes passifloràcies que poden adoptar la forma d’arbres, arbust, lianes i plantes enfiladisses i es troben principalment en zones tropicals. D’aquesta família n’hi ha unes quatre-centes espècies sense comptar els híbrids que s’han format a partir de dues o més varietats i que solen ser els més utilitzats en jardineria com la passiflora violàcia.

La passiflora violàcia és una planta enfiladissa.

La passiflora violàcia és una planta enfiladissa molt apropiada per cobrir pèrgoles i balcons. Tot i que poden viure exposades al sol o en llocs que toqui el sol i l’ombra l’hem de protegir del vent i de les temperatures inferiors als 7º.

S’ha de regar freqüentment encara que la terra estigui humida evitant però que quedi entollada. Per controlar el creixement és convenient podar-la a finals d’hivern o principi de primavera. Val molt la pena poder-la gaudir al nostre espai sobretot quan treu les seves flors boniques, grans i vistoses.

Flor de la passió.

Com hem comentat, de passiflora n’hi ha de moltes varietats, el nom ve del llatí i significa “flor de la passió”, li va ser donat el 1610 per una comunitat de missioners jesuïtes que van trobar en la flor gran similitud en simbologia religiosa sobre la passió de Crist. Van considerar per exemple que els tres circells del centre eren com els claus utilitzats per la crucifixió i la corona radial amb la corona d’espines.

Planta medicinal

És una planta medicinal molt apreciada com a tranquil·litzant, per dormir i també com a ansiolític entre d’altres coses i amb l’avantatge de que no crea addicció, però com sempre us recomanem abans de prendre qualsevol cosa consultar-la al vostre metge o farmacèutic ja que com tot, pot haver contraindicacions i s’ha de prendre amb les dosis adequades.

Fruit de la passió o maracujà

El fruit que donen algunes d’aquestes espècies és el fruit de la passió o maracujà, un fruit cada cop més popular i d’ús més estès ja sigui en sucs, melmelades, macedònies o fins i tot gelats.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat