Orquídia

Orquídia.

La família de les orquídies és una de les famílies que abraça més espècies diferents, sense sumar a més, la gran varietat d’híbrids produïdes per floricultors.

Una orquídia pot arribar a tenir mides molt diferents, algunes no s’alcen més de uns pocs mil·límetres i d’altres poden arribar als tretze metres. El mateix passa amb les seves flors que poden ser d’un mil·límetre o poden arribar als vint centímetres.

Flors amb un tret característic.

Les orquídies solen ser fàcilment reconegudes per les seves flors tant característiques. Són flors amb un tret característic per la posició de les seves fulles: tres exteriors que solen estar posades dues als laterals i una darrera i tres internes una d’elles normalment amb un color més intens.

A part de la mida, les diferents varietats d’orquídies també varien en el seu aroma.

Menys al desert i a les zones polars, d’orquídies se’n poden trobar per quasi tot arreu.

L’orquídia és una planat perenne.

L’orquídia és una planat perenne, per tant si la sabem cuidar ens pot durar molt de temps. Per cuidar les orquídies hem de tenir en compte la temperatura, no posant-les en ambients inferiors als setze graus o superiors als vint-i-cinc. Li agrada la llum però no el sol directe i l’hem de regar un cop a la setmana, però sense deixar-la més estona de la necessària en contacte amb l’aigua perquè no se li podreixin les arrels. Per aconseguir una millor floració li traurem les flors a mida que s’assequin. Per qualsevol dubte us donarem tot l’assessorament a la botiga.

Com en moltes plantes el nom ve del grec i li ve per la forma de les flors. La paraula orquídia en grec vol dir “forma de testicles”, per tant no es estrany que li atribuïssin propietats afrodisíaques, però el cultiu de l’orquídia ve de molt més enrere, de fet hi ha escrits xinesos de 1500 anys d’antiguitat on ja es fa referència als seu cultiu. Els asteques utilitzaven un tipus d’orquídia per posar en una beguda feta a base de cacau que era destinada als nobles i als guerrers.

Símbol.

L’orquídia és el símbol de l’harmonia i la perfecció espiritual. La bellesa i l’harmonia són dos conceptes que van molt més enllà del que veiem, es una part important de com ens sentim, per tant cuidar els petits detalls és també cuidar-nos nosaltres.

orquidies

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat