La neu de gener.

La neu de gener.

Aquest any hem entrat amb neu i fred. La neu de gener, sempre s’ha considerat molt beneficiosa per l’agricultura. Ja diu el refranyer popular frases com “Any de neu, any de Déu” o “La neu de gener, omple la bota i el graner”.

Per què és tan beneficiosa la neu al gener?

Per què és tan beneficiosa la neu al gener? Principalment perquè l’aigua que cau en forma de neu a les zones de muntanya funciona com a magatzem d’aigua i pal·lia les sequeres als mesos més  de l’any, al ser un procés lent l’aigua s’aprofita més que en els casos de tempestes que deixen anar molta aigua de cop.

De la mateixa manera que la neu és beneficiosa per la terra, pot ser no ho és tant per les plantes que tenim a terrasses i jardins.

Si tenim plantes que no aguanten les baixes temperatures en torretes, el millor és entrar-les a l’interior, si estan plantades directament al jardí intentem protegir-les d’alguna manera. Hi ha diferents maneres de fer-ho, però pot ser la més pràctica seria agafar branques i fulles que hagin caigut i posar-les al terra al voltant de la planta per protegir-ne les arrels.

La neu és un bon dipòsit d’aigua.

Hem comentat que la neu és un bon dipòsit d’aigua, per tant si hi ha neu o gelades hem de anar en compte amb el reg, reduint-lo o evitant-lo depenent del cas.

Les plantes que perden la seva fulla per la tardor són les que aguanten millor el fred i les gelades.

També ens anirà bé saber que les plantes que perden la seva fulla per la tardor són les que aguanten millor el fred i les gelades.

Si teniu algun dubte concret de com protegir alguna de les plantes que teniu a casa, al jardí o a la terrassa, recordeu que podeu passar per la botiga on us podem donar els millors consells.

neu de gener

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat