MARGARITA

MARGARITA

Avui volem parlar d’una de les flors més populars i representatives de la primavera, la margarita. Una flor que podem trobar pels camps nascuda de forma espontània o la podem plantar al nostre jardí per donar-li aquell toc alegre i viu.

Tot i que la més coneguda és la típica flor amb el botó groc i els pètals blancs hem de tenir en compte que n’hi ha d’altres colors amb les que podem combinar cada racó de casa com més ens convingui i ens agradi. Els significats de cada color també és diferent.

Que simbolitza.

La margarita tal i com la coneixem simbolitza la innocència, però depèn del color canvia el significat: la groga o la taronja simbolitza la lleialtat, la vermella la ingenuïtat i la lila la fidelitat.

Pot ser l’ús romàntic més popular d’aquesta flor és la de desfullar-la demanant al destí la resposta de si el nostre amor és o no correspost, el típic “m’estima, no m’estima” on la resposta l’esperem de l’últim pètal, tot i que l’origen d’aquesta pràctica d’enamorats ens ve de Romeu i Julieta i la flor utilitzada és la gerbera, molt més gran i amb molts més pètals.

Flor  comestible i d’us medicinal

Tot i ser una de les flors més populars pot ser no en coneixem tots els secrets, per saber-ne la millor manera de cuidar-la passeu per la botiga i us en donarem tots els detalls, aquí com sempre us en volem desvetllar algunes de les seves curiositats. Tot i que nosaltres estem acostumats a utilitzar-la per finalitats decoratives, també és una de les flors comestibles i d’usos medicinals, fins i tot el 1793 la van voler eradicar d’Alemanya per suposades propietats abortives tot i que no s’han arribat a demostrar.

El seu nom

El que no hi ha dubte és en la bellesa de la planta, el seu nom ja ho diu, Margarita vol dir Perla i si anem al seu nom oficial Bellis perennis ve del llatí “Bellus” que vol dir bonic.

 

margarites

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat