Magnòlia

Magnòlia

Avui volem parlar de la Magnòlia, un arbre ornamental procedent del sud dels Estats Units i algunes espècies també de l’Àsia. Tot i que les seves flors son de primavera els tenim ja a la botiga per qui vulgui començar a preparar amb temps l’esclat de color i olors per quan la terra reneixi.

El nom

El nom li ve donat per el botànic francès Pierre Magnol qui, a finals del s. XVII,  va descriure més de dues mil espècies algunes de les quals se’n parlava per primera vegada, entre elles la Magnòlia, si voleu saber-ne més coses de com, quan i de quina manera podeu gaudir de l’arbre a casa, podeu passar per la botiga, aquí aprofitarem l’espai per parlar-vos de la llegenda i de la simbologia de la planta.

La Magnòlia és un arbre de fulles d’un verd brillant que per si sol ja li aporta elegància, la seves flors son grans i blanques amb un aroma molt penetrant utilitzada molt, per aquest motiu, en perfumeria i també te propietats medicinals, el segle XVI els colonitzadors espanyols la prenien per enfortí el cos i l’estomac i entre d’altres coses també per calmar els nervis. En molts llocs també utilitzen la fusta del tronc per treballar-ne en ebenisteria, el seu fruit és de forma semblant a una pinya i esta ple de petites llavors. Es diu que atrau als esquirols i d’altres animals perquè la flor és molt gustosa.

Llegenda

Diu la llegenda, que a l’Àsia la magnòlia sols estava al jardí de l’emperador i que quan en regalava la flor a alguna persona volia dir que li professava gran respecte.

La llegenda que parla dels natius americans diu que l’aroma tan intens de la magnòlia els induïa el son.

Simbologia

En resum, la simbologia d’aquesta flor tant bonica i olorosa representa respecte, dignitat i noblesa.

magnòlia

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat