Lliri d’aigua o Cala

Lliri d’aigua o Cala

Quan parlem de lliris, abracem moltíssims tipus de flors fins i tot de famílies molt diferents, de fet la paraula lilium també s’utilitza per referir-se a flors grans. Per tant cada lliri te un nom i una definició, un ús i un significat. Avui parlarem de la Zantedeschia aenthiopica, més coneguda com a lliri d’aigua o Cala, que de ben segur per la majoria de gent, és la que ens ve al cap quan parlem de lliris.

El lliri d’aigua o Cala és una flor que tot i provenir del Sud d’Àfrica, la tenim molt identificada com a nostre amb la seva forma peculiar; és una flor gran, blanca amb forma de copa o campana amb el batall de color groc.

El nom

El nom de Cala li ve del grec kalós que vol dir bo o bonic i és un lliri d’aigua perquè es cria al marges de rius, llacs, etc, això vol dir que necessita molta humitat, però amb compte de no deixar-la amb accés d’aigua ja que podríem podrir-ne el bulb.

Simbologia

De llegendes i mites relacionats amb els lliris n’hi ha molts, però en aquest cas la cala simbolitza: bellesa, estabilitat, puresa i simpatia, és també símbol de la bona sort i com moltes de les flors boniques que ens dona la Natura simbolitza amor. Amb el blanc amor pur i pel fet de que és una flor que dura molt una vegada tallada també amor etern.

Tradició cristiana

Avui l’hem triat perquè en la tradició cristiana entrem a la quaresma i tot i que l’església evita posar flors als altars per aquestes dates, el lliri d’aigua o cala és un dels predilectes per aquests espais, tot i que el podem trobar en molts llocs i jardins, el lliri sol se una de les flors que comparteixen l’altar de les esglésies, en molts casos juntament amb roses, les roses representen la Mare i el lliri al Fill.

 

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat