Leucospermum cordifolium

Leucospermum cordifolium

Leucospermum cordifolium o Protea Nutans Soleil és una planta amb una flor molt vistosa i apreciada en jardineria, tot i que també hem de dir que és una planta amenaçada per la reducció de al seva població degut entre d’altres coses per l’agricultura, la proliferació de plantes invasores, el canvi climàtic i l’excessiva recol·lecta dels seus exemplars.

Originaria de Sudàfrica.

Originaria de Sudàfrica, concretament a la província de Cavo Occidental, aguanta bé les sequeres i no tant les gelades, necessita a estar a ple sol per desenvolupar-se millor i la podem tenir plantada tan al jardí com en torretes, sols hem de tenir en compte si agafem la segona opció que el recipient que utilitzem sigui gran.

El seu nom ve del grec.

El seu nom ve del grec: leukos vol dir blanc i spermum, llavor; cordis és cor i folium, fulla. Per tant el seu nom ens la defineix molt bé, una planta de llavors blanques i fulles en forma de cor. Les flors surten d’una amb una o en grups de dos o tres i tenen un diàmetre d’entre 10 i 12 cm, les fulles de les flors tenen forma d’agulla i això fa que alguns l’anomenis buirac de sastre, ja que sembla tal ment el típic coixinet on es claven les agulles.

A primera hora del matí és quan te el nèctar més abundant i és per això que atrau a molts tipus d’insectes que a la seva vegada atrauen els ocells i entre tots col·laboren a la pol·linització de la planta.

Les seves llavors les recol·lecten les formigues.

Com a curiositat les seves llavors les recol·lecten les formigues que les emmagatzemen als seus nius sota terra i aquestes germinen quan agafen altes temperatures, per exemple si hi ha un incendi.

leucospermum-cordifolium

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat