Laguerstrèmia indica (lagerstroemia indica)

Laguerstrèmia indica (lagerstroemia indica)

Laguerstrèmia indica (lagerstroemia indica) o arbre de Júpiter és un arbre d’origen asiàtic, concretament de la Xina. Pot arribar als sis metres d’alçada però gràcies a la facilitat de la seva poda, el podem mantenir com arbust per decorar els nostres jardins.

L’arbre de Júpiter

L’arbre de Júpiter va entrar a casa nostre al segle divuit i es va adaptar al nostre entorn, aguanta molt bé la calor i si a l’hivern hi ha alguna glaçada no massa llarga la pot superar perfectament, el que si que vol es un sòl ric, fresc i ben drenat, però per saber com tractar-lo us en donarem més detalls a la botiga, sols dir-vos que per aquells que busqueu plantes resistents, laguerstrèmia n’és una.

Un toc de color tot l’any

Nosaltres us el recomanem per jardins, fins i tot jardins petits per donar un toc de color tot l’any, al ser de poda fàcil com hem dit abans, el podeu adaptar a la mida que més us interessi, però el que més ens agrada és la màgia amb la que ens canviarà la visita del nostre espai segons l’època de l’any, ja que a principi de primavera, quan les fulles comencen a sortir, son de color vermell, un color que va canviant a un verd fosc intens a mida que s’acosta l’estiu quan surten les seves petites flors en forma de rams piramidals d’uns vint centímetres de color malva, rosa o blanc, a la tardor les fulles es tornen altre vegada de color vermell i a l’hivern és el moment de treure-li els ramets de flors que queden perquè l’any següent torni a brotar amb força.

Grans qualitats com a planta ornamental

Per les seves grans qualitats com a planta ornamental i per la seva resistència, és molt utilitzada per plantar en zones urbanes. Barcelona n’és un exemple on el podem trobar en passejos, parcs i jardins.

lagerstroemia indica

 

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat