La Mimosa

La Mimosa.

Estem a l’hivern, però hi ha arbres que esclaten en flor ignorant que encara queden quasi dos mesos per arribar a la primavera.

La Mimosa, una acàcia de flors grogues, és un dels primers arbres que floreixen per regalar-nos color i aroma quan el sol comença a escalfar les estones que el fred encara és intens, fins i tot hi ha qui equival les seves flors amb els rajos lluminosos del sol.

El seu nom

El seu nom, Mimosa, significa melindrosa, molt aficionada a les carícies, això ja ens pot indicar la dolçor que provoca aquest arbre.

Des de l’Edat Antiga que se la relaciona amb deïtats. Ja a l’Antic Egipte, era considerada una planta relacionada amb Hathor, deessa de l’amor i la bellesa i per els grecs i romans amb Hermes – Mercuri el déu missatger. Els Maçons la consideraven un símbol de seguretat i claredat i representació de la innocència i la puresa i deien que molts útils sagrats estaven fets amb la seva fusta.

Curiositat

Com a curiositat podem dir que l’encens de mimosa hi ha qui li atribueix propietats màgiques com l’aportació d’amor i d’amistat i, especialment a la gent gran els calma l’ansietat i la susceptibilitat davant la crítica, porta harmonia i felicitat fonent les hostilitats. També diuen que si fas un bany de mimosa destrueix els encanteris i malediccions i fa efecte protector.

Planta invasora

Tot i així, actualment, la mimosa es considera una planta invasora i és per això que tot i que les seves flors es segueixen utilitzant per fer uns rams bonics i amb bones combinacions, ja no es poden vendre els arbres per plantar. De tota manera és una planta que no vol excés de fred i en lloc on hi ha grans ventades te tendència a creixa torta ja que no te un tronc massa robust i se li fereix l’escorça.

Mimosa

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat