Medinilla

Medinilla.

La medinilla és una planta tropical coneguda també com a l’orquídia de Filipines.

Medinilla Magnífica

La que us presentem avui, és la Medinilla Magnífica, dita així per la seva vistositat. És una planta de fulles boniques, grans i amples tot i és converteix en un espectacle quan a la primavera i durant l’estiu ens ofereix nombroses flors agrupades en petits rams de color rosat.

En el seu medi natural, la medinilla sol viure sobre els arbres, necessita molta humitat i un terra fèrtil, però hem de tenir molt de compte de que l’aigua no quedi entollada, ja que això podria podrir les arrels. Hem de mantenir la planta a l’ombra però procurant que tingui una bona llum. Com que no tolera el fred, majoritàriament la tenim com a planta d’interior.

Mantenint la terra humida.

De l’octubre fins el febrer, la planta entra en repòs i la temperatura que ha de tenir no ha de ser mai inferior als 15 graus, hem de reduir el reg però mantenint la terra humida. També és un bon moment desprès de la floració de canviar-la de torreta, quelcom recomanable fer-ho un cop l’any i el mes de març abonar la terra per preparar-ne el nou esclat de flors.

Originaria de l’Àsia

Originaria de l’Àsia, els indígenes de Filipines l’anomenaven Kapa-kapa i solien utilitzar-la en medicina natural per curar rascades i ferides superficials. Per la forma de les flors, en alguns països como Itàlia i Anglaterra era coneguda també com a raïm rosat, però el nom de Medinilla li ve donat per José de Medinilla i Pineda que fou tinent coronel a la illa de Guam al mar de Filipines durant el segle XIX.

Com us hem comentat és una planta amb una flor espectacular, tot i que no és de les més fàcil de cuidar i mantenir. Per tant, i com us diem sempre, a la botiga us en donarem tots els detalls de com mantenir-la.

medinilla

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat