Ipomoea batatas

Ipomoea batatas

Ipomoea batatas.

La Ipomoea batatas és una planta molt coneguda, sobretot per el seu tubercle de color carbassa i comestible. Nosaltres la coneixem més com a moniato, molt utilitzat popularment per Tots Sants. Avui no us volem parlar d’aquesta part comestible. La planta també és molt utilitzada com a planta ornamental.

Originaria del Perú i Mèxic.

La Ipomoea batatas és originaria del Perú i Mèxic. Tot i que el nom li ve per la similitud que te amb la patata, els conqueridors espanyols la van descobrir abans. Sabem que aquests tubercles, tan la patata com el moniato, van arribar d’Amèrica portats per Cristòfol Colom a final del segle XV.

Planta enfiladissa.

Com hem comentat, la Ipomoea batatas és molt coneguda pel seu tubercle però molt usada també com a planta ornamental. És una planta enfiladissa, utilitzada també com a planta penjant o fins i tot per cobrir parterres. Si la plantem directament al terra, pot escampar-se amb gran rapidesa, si la volem controlar una miqueta, cal tenir-la plantada en torretes. Els colors de la fulla, depenent de la varietat, pot anar des d’un to verd groguenc clar, passant pel púrpura fosc, verd terra o marró vermellós. Això ens dona la possibilitat donar un contrast de color al jardí, terrassa o a l’espai que tinguem reservat per donar un punt de natura a casa nostre.

Les seves flors son acampanades

Les seves flors son acampanades i de color lila.

La Ipomoea batatas no té un cultiu complicat, no necessita un excés de terra i per prevenir les plagues és convenient que estigui en un lloc on es pugui airejar per evitat humitats. Com sempre els millors consells pel seu manteniment us els donarem a la botiga.

Tenint en compte el seu origen, és una planta que no aguanta les glaçades i li agrada molt el sol, la temperatura idònia es per sobre dels vint graus.

Ipomoea batatas

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat