Hortènsia

Hortènsia

L’hortènsia és una de les plantes ornamentals més utilitzades.

Les flors són molt vistoses.

Les flors de l’hortènsia són molt vistoses ja que formen uns rams que poden arribar als vint-i-cinc centímetres i de colors variats, tot i que els més habituals són el blanc, rosa o blau. El que li dona el color a la flor és el sòl on estan plantades, en un terra més àcid el color de les flors ressaltarà més sobre tot en les flors de color blau.

Llegenda.

L’hortènsia, és d’aquelles flors que van acompanyada d’una llegenda. En aquest cas hem d’anar a la França de Lluís XIV. Es diu que el rei va enviar una expedició per anar a buscar pel món flors boniques per poder adornar els seus jardins. Una de les expedicions va anar a Brasil i allà els indígenes van capturar a Banet, un jove grumet del qual tots se’n reien per la seva fragilitat i debilitat. Quan el van rescatar van adonar-se que era una noia que s’havia vestit d’home per poder embarcar i anar a veure món. Al tornar a França, el rei es va assabentar de la història i va posar a una de les flor que van arribar en el vaixell, el nom real del falç grumet: Hortènsia.

Significat.

Per altre banda, també les hortènsies com la majoria de flors tenen el seu significat. L’hortènsia simbolitza entre altres coses la gratitud, la gràcia, la bellesa, l’abundància, la feminitat, la temprança. Pels que volen trobar alguna cosa negativa, diuen també que la dona soltera que tingui hortènsies a casa no trobarà marit i la que el té es discutirà constantment amb ell. Però això ho deixem a mans de les supersticions de cadascú.

El que no podem dubtar és el valor ornamental de la flor, una de les més utilitzades en tot tipus de circumstancies.

hortensia

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat