Hibiscus

Hibiscus

L’hibiscus és una planta originària de les regions càlides del món i destaca per les seves flors grans, vistoses i de gran varietat de colors. Aquesta flor te forma de trompeta i s’utilitza molt com a planta ornamental ja que és un arbust que combina molt bé als jardins i terrasses.

Flors grans.

D’hibiscus n’hi ha més de dos-centes varietats diferents, algunes tenen flors que arriben als vint centímetres de diàmetre, però els hibiscus més comuns, tot i tenir flors grans, no arriben a ser-ho tant.

Necessita un terra drenat i humit. Li agrada la llum del sol de primeres hores del dia i els ambients il·luminats i poc freds, com a planta tropical no aguanta les gelades. Podar-lo una mica i treure-li les flors pansides l’ajudarà a tenir una floració millor i abundant.

L’hibiscus és la planta de l’estat de Hawaii.

Simbolisme.

En aquesta illa te molta importància i molt de simbolisme. La utilitzen per fer-ne melmelades, infusions i fins i tot paper.

Els collarets d’hibiscus s’utilitzen per donar la benvinguda i rebre als invitats als casaments i d’altres celebracions.

Per les noies és una forma per atraure o allunyar als pretendents: si porten la flor de l’hibiscus a l’orella esquerra estan dient al que les pretén que no estan interessades, en canvi si la porten a la dreta, hi ha alguna possibilitat.

Rituals.

En rituals s’entrega com a ofrena als avantpassats que ens protegeixen.

La flor de l’hibiscus és una ofrena a la bellesa, i en molts països simbolitza l’abundància, el benestar i l’alegria.

La flor s’utilitza també perquè te propietats medicinals: redueix la hipertensió, redueix el colesterol, elimina toxines i conté vitamina C entre d’altres coses. Recordeu sempre, que abans de prendre’ns qualsevol remei casolà hem de consultar amb algun expert, ja que poden tenir contraindicacions.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat