Gaultheria Procumbens

Gaultheria Procumbens

La Gaultheria Procumbens és una planta arbustiva que sol créixer en llocs sorrencs i humits o pantanosos. Si la tenim en una torreta o al jardí, hem de buscar-li un sòl que permeti un bon drenatge i a la vegada que retingui la humitat. Les seves fulles són d’un verd brillant i perennes, les seves flors neixen en petits rams de color blanc o rosat i el seu fruit és en forma de baia d’un vermell vistos i brillant, essent el motiu de la seva gran utilització per decorar terrasses, patis o jardins.

Arbust.

La Gaultheria Procumbens és un arbust de creixement lent i no massa alt, floreix a la primavera i els seus fruits ens acompanyen a la tardor i l’hivern. Està còmode en una temperatura de 15 a 25 graus i en llocs de mitja ombra; tot i sent una planta d’exterior, si la temperatura baixa molt la podem tenir en temporades curtes a l’interior.

Planta decorativa.

Com ja hem comentat és molt utilitzada com a planta decorativa per la vistositat dels seus fruits vermells. Hi ha qui la planta en grups sota arbres poc ombrívols, en els laterals de camins o, com ja hem mencionat, en patis i terrasses. Tota la informació de com cuidar-la i consells per decorar els vostres espais, us els donarem de manera personalitzada a la botiga.

Té de Canadà.

Entre alguns dels seus nom comuns, és coneguda com a té de Canadà. Com moltíssimes de les plantes te propietats medicinals i en concret aquesta s’utilitza pel reuma, entre d’altres coses.

Però com sempre us diem: Precaució a l’hora de prendre’ns allò que no coneixem! La droga d’aquesta planta està a la fulla i és molt utilitzada en farmacologia, se’n fan olis essencials, pomades i ungüents. Però per prendre qualsevol cosa n’hem de conèixer bé les contraindicacions i la manera de prendre’ns-ho. Un abús o un mal ús de la Gaultheria Procumbens pot provocar-nos irritació de la mucosa gàstrica amb nàusees i vòmits.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat