Fragaria vesca – Maduixera

Fragaria vesca – Maduixera

Avui volem parlar d’una planta molt i molt coneguda, les maduixeres, però les maduixes silvestres, no confondre amb els maduixots que son els que ens mengem normalment de postres amb nata o amb mil combinacions. La Fragaria Vesca son les maduixes silvestres que podem trobar al bosc, el que hem de tenir en compte si les plantem a casa, és que sempre és millor fer-ho en torretes, ja que és una planta invasiva i s’escampa molt de pressa.

Flor petita de pètals blancs

Fa una flor petita de pètals blancs i del centre de la mateixa es forma la maduixa, és una planta perenne, això vol dir que no és de temporada, sinó que dura tot l’any tot i que quan no n’és l’època creix molt més a poc a poc. La coneixem molt bé perquè els seus fruits son molt gustosos i tot i que rics en vitamina C, la tradició els ha donat moltes més virtuts.

Fruit eròtic

La maduixa esta considerada un dels fruits eròtics per excel·lència i és relaciona amb l’amor i amb el cor per la seva forma que ens recorda aquest òrgan. Està considerada com a fruita afrodisíaca juntament amb molts d’altres aliments, alguns sols per la seva forma i d’altres pel seu gust intens que a voltes ens pot portar a sensacions que la literatura a ajudat a convertir en autèntiques, no tranquem els mites, tot i que hem de tenir en compte sempre que perquè funcionin aquestes formules, tota la màgia esta al cervell.

petit tresor vermell

Els postres dels amants, maridat amb cava o xocolata, amb relats íntims i festes privades, podem aprofitar la calor de final de l’estiu per acompanyar el mite, o senzillament gaudir del gust d’una fruita fresca y sucosa a petits tastos cada cop que sortim al jardí si trobem el seu fruit al punt de maduració, podem dir que és una de les plantes més visitades si la tenim a casa, ja que petits i grans al passar per davant, faran parada per buscar si troben un petit tresor vermell per posar-se a la boca.

Fragaria vesca

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat