El xampinyó

El xampinyó

Fruit de tardor

Fruit de tardor son els bolets i pot ser un dels més usats, coneguts i pot ser dels únics cultivables és el xampinyó: gustós, gran conegut com a acompanyament de plats i amb un gran contingut de minerals, proteïnes, aminoàcids i la millor font de coures, fòsfor, seleni i vitamines del grup B, gràcies al seu baix contingut de sodi i greix però un gran gust, al igual que molts d’altres bolets, és ideal per la gent que ha de seguir una dieta baix en sal i busca complements gustosos pels seus plats. Tampoc porta colesterol.

A l’Època Medieval pert la seva reputació juntament amb la dels bolets per culpa en gran part de les supersticions però és al segle XVII, gràcies en gran part per Lluis XIV de França que torna a agafar estatut i comencen a ser considerats com un símbol de distinció social.

L’origen del cultiu

Es diu que l’origen del cultiu del xampinyó va ser degut a que uns cultivadors de melons francesos, van veure com aquests petits fongs sortien sobre el compost de cavall que utilitzaven com a llits calents pels melons. Durant molt de temps es pensava que sols podien créixer entremig dels fems i no fou fins el segle XVIII que un jardiner francès va descobrir que les coves soterrànies reunien les millors condicions per el cultiu del xampinyó. Durant temps, a París, aquest cultiu el varen fer a les catacumbes.

Per sort avui en dia ha canviat en part aquest cultiu i avui en coneixem més coses.

Fes-ne una activitat didàctica per petits i grans.

Vols cultivar-los a casa? Vina a buscar-ne el kit i fes-ne una activitat didàctica per petits i grans.

El xampinyó és un dels millors acompanyaments en els àpats ja sigui de carn o peix, menjats sofregits amb un all o fins i tot crus en amanides i d’altres plats. Hi ha mil formes diferents de gaudir-ne gastronòmicament fins i tot tallant-los en fines làmines i fent-los ben cruixents.

 

xampinyó

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat