El Nard

El Nard

El nard és una planta amb unes petites flors blanques i molt aromàtiques originària de Mèxic, tot i que costa trobar-la en estat silvestre perquè antics Maies i Asteques ja la van domesticar, considerant-la una de les flors sagrades molt utilitzada amb finalitats màgiques i cerimonials.

Es aconsellable plantar els bulbs a la primavera, ja que evitarem els riscos a gelades. Les seves flors sortiran a final d’estiu i al principi de la tardor, hem d’anar molt en compte a l’hora de regar-la, ja que un excés  d’aigua podria podrir el bulb i matar la planta, per una millor floració retirarem les flors quan es vagin pansint. Si la utilitzem com a planta d’interior l’hem de col·locar en un lloc on li toqui el sol durant el dia.

Un aroma amb efecte narcòtic i sensual

Les seves flors s’obren a la nit desprenent un intens aroma dolç, penetrant, suau fins i tot se li atribueix un aroma amb efecte narcòtic i sensual, hi ha gent que no pot estar-ne massa a prop sense sentir la sensació d’anar  borratxo. Fins i tot a l’època del renaixement va esta prohibida a les dones joves perquè es creia que el seu aroma les embriagava i els hi feia perdre la voluntat.

Com a anècdota podem dir que el primer perfum que va elevar aquesta flor a categoria de reina dins aquest sector era un dels perfums utilitzats per Marilyn Monroe i als anys 80, els perfums amb aroma de nard, eren considerants un dels símbols de les dives de Hollywood,  associant-lo a la sensualitat, diner fàcil i poder femení.

Aromateràpia

En l’aromateràpia sel considera afrodisíac, estimulant i sensual. Indueix a l’harmonia i la pau interior i afavoreix l’equilibri emocional alleugerint el cansament anímic, les tensions quotidianes, l’estrès, la migranya i l’insomni. El seu aroma es vivifica a les nits proporcionant un son reparador i indueix a la concentració.

Els rams

El nard te una gran personalitat en la seva bellesa visual i com hem dit, aromàtica, es combinarà molt bé en els rams, sols hem de tenir en compte que les flors que l’acompanyin, no tinguin un aroma excessiu per no provocar un conflicte d’olors que ens pugui saturar.

 

Nard

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat