El Nadal

El Nadal és un moment de l’any especial en què la decoració de la llar pren rellevància. Gràcies a les flors de Navidad puedes donar un toc festiu a casa teva. El vesc i la flor de Pasqua són les plantes més representatives del Nadal. No tan típiques, però igualment boniques i festives, són les flors blanques. Els gessamins, que es troben en el seu moment de major esplendor en aquesta època de l’any, les violes blanques i les roses són altres bones opcions decoratives per a les Festes.

La flor de Pasquaimg_0028

La flor de Pasqua o pulcherrima procedeix de Mèxic, on va ser descoberta en 1834. En el seu hàbitat natural és un arbust de cinc metres d’alt. Les flors d’aquesta planta no són vermelles, sinó que ho són els fulls que envolten a les flors (petites beines grogues). La hi coneix com a flor de Nadal perquè és durant aquesta època de l’any que mostra el seu auge i esplendor.
Hi ha una llegenda que explica el motiu pel qual una flor tan humil ostenta fulles tan cridaneres. Quan Déu va crear la terra va voler que les plantes lliuressin les seves millors flors als homes. Un arbust s’esforçava per complir la seva tasca però ningú reparava en ell perquè els seus petits capolls grocs estaven ocults per enormes fulles. Llavors Déu va decidir regalar-li la seva pròpia sang, que va tenyir les flors de vermell intens.

Cures de la Flor de Pasqua: prefereix un lloc amb bona il·luminació natural i resisteix el sol directe tot l’any, a excepció de l’estiu. No resisteix les gelades, ja que és una flor d’interior. Es recomana regar un parell de vegades per setmana. Pot durar més enllà del període nadalenc, però és difícil mantenir-la d’un any a l’altre si no s’està atent a les seves necessitats de reg.

el vesc

Penjar ornaments de vesc en portes i finestres durant el Nadal és una pràctica molt estesa entre els nord-americans. Posteriorment, s’ha estès arreu d’Europa. Segons la creença popular, si una dona rep un petó sota el vesc la nit de Nadal, trobarà l’amor veritable. Si es tracta d’una parella, la seva unió serà beneïda amb una descendència nombrosa.
Una història escandinava il·lustra l’origen d’aquesta superstició. Frigga, deessa de l’amor i la bellesa dins de la mitologia nòrdica, va tenir un somni en què apareixia el seu fill Balder, déu de la primavera, mort. Espantada, Frigga va recórrer la terra i va fer prometre als quatre elements que no danyarien al déu de la primavera. No obstant això, ningú es va acostar a advertir almuérdago, ja que el seu aspecte era inofensiu. Balder va morir per la ferida d’una llança amb punta de vesc. El món va empal·lidir amb l’arribada d’un prematur hivern. Els déus van decidir ressuscitar-i es va decretar que, d’aquest dia en endavant, les parelles havien de besar-se en passar sota el vesc per celebrar l’amor per la terra.

Deixa una resposta

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat