El Gira-sol

El Gira-sol

El Dioscorides descriu el gira-sol dient, “és com el disc del sol i les llengüetes  que l’envolten, d’un groc intens, son com els seus rajos. Aquest gran receptacle, si no falla, desperta mirant a Llevant, o va girant a mida que el Sol es mou cap el Migdia, per girar-se cap a Ponent al capvespre.

Flor d’estiu

Tal i com a de ser la flor del gira-sol esta al màxim de la seva plenitud a l’estiu, per això és, com ja havíem comentat la flor del signe zodiacal de Lleó que representa el Sol, la representació del mateix en moltes cultures i la collita de la planta es fa a la tardor; en podríem parlar molta estona de les seves virtuts i per tot el que s’utilitza, de les seves llavors… però ens agrada més centrar-nos en la flor, els seus mites i el significat que te quan la regalem a algú.

El gira-sol a la mitologia

Començarem pel mite grec que ens explica que Clitia era una nimfa enamorada de Helios, deu que representa el sol, i cada dia l’espiava des de que sortia del seu palau fins que tornava, Helios mai la va estimar i ella va quedar amb el cor destrossat, els altres deus la van convertir en gira-sol i per això segueix cada dia mirant al Sol.

Significat

Pel que fa al seu significat, hi ha qui li atribueix una simbologia espiritual pel que fa la recerca constant de la llum, però en tots els casos és una flor que transmet positivitat sigui pel seu color groc i viu, per la seva energia solar o per la seva vistositat. Representa amor i admiració.

En definitiva, el gira-sol ens pot quedar be en qualsevol lloc de la casa i ens aporta color, energia i alegria, és una manera de posar una mica de sol dins de casa i per decorar qualsevol espai en qualsevol esdeveniment també ens dona molt de joc.

Gira-sol

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat