Dàlia

Dàlia.

La dàlia és una de les flors més apreciada per la seva bellesa. Originaria de Mèxic va arribar a Europa a finals del segle XVIII i va cridar molt l’atenció per les seves propietats alimentaries i medicinals, però sobretot va impactar per la seva bellesa i la seva diversitat de flors. Al llarg de la història s’han arribat a pagar grans quantitats de diners per les llavors de les flors més boniques, fins i tot a Anglaterra el 1780 es va crear la societat nacional de la Dàlia.

Tubercle comestible.

Els asteques ja la cultivaven com aliment i també per cerimònies i decoració. L’arrel de la dàlia és un tubercle comestible i amb propietats medicinals, hi ha regions rurals que dels trossos d’aquest tubercle en fan té per a diabètics ja que regula el nivell de glucosa, aporta vitamines, perfecciona la flora intestinal, va bé per la pell, ajuda al sistema immunològic i ajuda a baixar de pes. Tot i que les plantes puguin ser saludables, comestibles i fins i tot amb propietats medicinals hem d’anar amb compte i assessorar-nos abans de prendre qualsevol cosa. De dàlies a igual que moltes altres flors ornamentals n’hi ha de moltes varietats i propietats diferents.

El tipus diferents de dàlies es innombrable.

La quantitat de formes i tipus diferents de dàlies es innombrable, es caracteritza per la forma dels seus pètals, la diversitat de colors i de mides ja que les seves flors poden fer de cinc a trenta centímetres. És idònia per plantar la jardí o en torretes, és important que tingui el sostrat humit sobretot en època de calors fortes, li agrada la llum i el sol i no li són bons els corrents d’aire ni el vent. Com sempre a la botiga us donarem els millors consells de com l’heu de cuidar.

Simbòlicament.

Simbòlicament se li atribueixen diferents significats però tots relacionats amb l’amor. Es creu que enviar un ramet de dàlies deixa sobreentendre la proximitat de successos alegres. Pels enamorats obsequiar amb dàlies és com un avançament d’una declaració d’amor. La dàlia expressa compromís, afecte, dignitat i elegància i com la majoria de flors varia el significat segons el color: el groc fidelitat, el carabassa declaració d’amor, el rosa felicitat, el malva agraïment, el vermell amor etern, el violeta amor perdurable i lleial i el blanc puresa i sentiment de seducció.

Dalia

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat