Coprosma

Coprosma

La coprosma és una planta originaria de Nova Zelanda, dins de les coprosma hi ha moltes espècies, totes de fulles gruixudes, brillants i ovalades, canviant la mida i de color segons la varietat. És degut a la brillantor de la fulla que popularment rep el nom de planta mirall.

És una planta perenne, la podem tenir en torretes tot i que en aquest cas hem de procurar trasplantar-la cada dos o tres anys proporcionant-li un espai més gran en cada ocasió perquè pugui créixer més, però el millor es plantar-la al jardí.

No necessita un reg abundós ni massa sovint

La coprosma és una planta que ens aguantarà molt be, tolera les glaçades si són esporàdiques i no baixen dels -5º i tot i que les podem plantar en llocs que hi toqui l’ombra, les seves fulles brillaran molt més si les posem on els toqui el sol directa. Al ser una planta que s’adapta bé a llocs secs, no necessita un reg abundós ni massa sovint.

Es fa servrir molt en l’Art Tupiari.

La coprosma s’utilitza molt per fer bardisses i és fa servir molt en l’Art Tupiari, que com ja sabeu és l’art de donar forma artística a les plantes.

Les seves flors, son petites i en alguns casos poden passar desapercebudes, en canvi els seus fruits de color groc, carbassa o vermell li donen un aspecte molt més vistos a la planta.

El seu nom.

El que pot ser és menys atractiu de corposma és el seu nom. Si el traduïm directament del grec, Copros vol dir fems i ósma olor, per tant no te un nom massa suggeridor per ser una planta. Aquest nom li ve donat bàsicament per una de les espècies, que no es troba massa a casa nostra, la coprosma foetidissima, que com el nom ja ens indica, desprèn una olor no massa agradable molt similar a la col.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat