Citrus medica.

Citrus medica.

El citrus medica és conegut també com a poncem o poncemer. És un arbre cítric amb fruits similars a la llimona però molt més grans.

El citrus medica no és un arbre de grans dimensions, te la fulla de color verd fosc i fa unes petites flors de quatre o cinc pètals que neixen agrupades en ramets, el color és blanc o púrpura i pot estar florint durant tot l’any tot i que el punt àlgid de floració és a la primavera.

El fruit del citrus medica és conegut per les seves propietats des de l’antiguitat. Ja els romans l’utilitzaven amb finalitats terapèutiques, per tant és del llatí que li ve el nom.

Es creia que barrejant el suc amb vi era un potent antídot pels verins.

El fruit.

El fruit és de pell molt gruixuda, té poca polpa i molt àcida. La pell és molt rica amb olis essencials que a part de ser utilitzats com a antibiòtic té un ús molt apreciat a la rebosteria des de temps immemorials. A la península ja el cultivaven els àrabs i a la novel·la cavalleresca de Tirant Lo Blanc surt anomenat com un dels àpats apreciats dels banquets. També es diu que era un dels dolços preferits del Papa Luna, a Peníscola.

Actualment el fruit és objecte de comerç internacional molt utilitzat en la industria agroalimentària

El fruit del citrus medica no sol menjar-se mai fresc.

En la tradició Jueva.

En la tradició Jueva, és considerat com un símbol, ja que s’utilitza com a fruit ritual en algunes de les seves festivitats.

Símbol d’estatus.

Els cítrics són arbres de fulla verda durant tot l’any, per tant ens aporta color i ombra al jardí, a més en podem aprofitar els fruits que ens donen. Antigament es plantaven arbres cítrics als jardins i horts dels poderosos com a símbol d’estatus.

Citrus medica

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat