Cítrics

Cítrics

Els cítrics son una gran font de vitamina C i son conreus abundants a la conca del Mediterrani, a tots ens agrada les taronges, les mandarines, les llimones, que ens serveixen tant per fer-ne sucs com per condimentar plats o acompanyar en alguna beguda fins i tot, la pell punxada amb claus d’espècie es pot d’ambientador.

Fruita ecològica

Tenir un arbre de cítrics a casa ens pot ser una manera practica i útil de tenia a l’abast de la mà una peça de fruita que, sobretot als més petits, els pot venir més de gust menjar-se-la si l’agafen ells mateixos de l’arbre, per altre cantó també és una manera d’estar segur que serà una peça de fruita ecològica i sense pesticides si som nosaltres mateixos els que ens n’encarreguem.

Combinen genial amb xocolata.

Els cítrics com la taronja o la mandarina, no només son agradables per menjar-nos-els com a fruit, també en fem sucs i sobretot si sou llaminers se’n poden fer postres, combinen genial amb xocolata.

Avui en dia que esta tan de moda fer-se un hort propi per les coses més bàsiques, un cítric ens pot omplir el jardí o la terrassa, a part del color que ens aporta quan es ple de fruits, no hem d’oblidar l’aroma que ens donarà a la primavera quan esta en flor.

Mitologia

La importància, i sobretot les propietats d’aquest tipus d’arbres els fa tan especials que fins i tot a la mitologia Grega es diu que al jardí de les Hespèrides, les nimfes que se n’encarregaven de cuidar els jardins dels deus on hi havia l’arbre da la vida que produïa pomes d’or i on també hi ha via la font d’on brollava l’ambrosia,  estava ple de tarongers.

Si no saps que posar al jardí o a la terrassa, com a pràctic, bonic i olorós, tria un arbre cítric.

 

Cítrics

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat