Ciclamen

El ciclamen és una planta que neix d’un tubercle i és una planta de tardor / hivern ja que aguanta molt bé les temperatures fredes, a l’exterior pot aguantar fins els -5ºC i tot i que és tan d’exterior com d’interior, si la tenim dins d’una habitació amb calor, no aguantarà tant i les fulles agafaran una tonalitat groguenca.

No vol tampoc excés d’humitat i no l’hem de regar mai des de dalt, sempre és millor posar-la durant uns 10 minuts en un plat amb aigua i que ella mateixa vagi absorbint l’aigua.

A la botiga, et donarem tots els detalls de com poder cuidar-la per que et duri el màxim de temps i amb les més optimes condicions, però aquí us explicarem el significat d’aquesta planta.

 

Comencem pel nom, diuen que Ciclamen ve del grec Kuklaminos que deriva del Kuklos que vol dir cercle, probablement per la forma aplanada i rodona del seu tubercle, tot i que  també podria fer al·lusió a la forma com cau la seva flor formant un cercle.

Amb flors de molts colors, al Japó és la planta sagrada de l’amor, simbolitza sentiments durades i com que el seu tubercle aguanta situacions difícils es considera el símbol de l’amor profund, l’amor matern i la sinceritat.

 

El Ciclamen era el predilecta de personatges com Lluis XIV que en va plantar als jardins de Versalles o de Leonardo Da Vinci que els dibuixava al marge de les seves anotacions, se la considera també una planta amulet, diuen que qui la cultiva esta protegit de tot els maleficis i també se li atribueixen propietats d’excitant sexual, es creia que facilitava la concepció, poblament per  la forma de la flor similar a l’úter femení.

Com a curiositat, un fet que fa creure als supersticiosos que tenia quelcom de negatiu, el seu tubercle és verinós per a l’esser humà i en canvi un dels àpats preferits pels porcs, els quals en son immunes.

Del seu perfum diuen que te influència sobre la personalitat i que potencia el prestigi personal.

També és una planta lligada amb el signe de Lleó, probablement per aquest tret que li marca una forta personalitat.

 

Ciclamen

Politica de Privacitat