Carica Papaya

Carica Papaya

La carica papaya és una espècie típica del clima tropical d’Amèrica Central, per tant és un arbre que li agrada la humitat i la calor.

Pot arribar a ser un arbre de grans dimensions, per això dependrà de nosaltres el control del creixement tenint en compte on i com es planta. Tots aquest consells com sempre us els donarem a la botiga.

Les fulles de la carica papaya poden arribar a fer fins a setanta centímetres, depèn de la grandària de l’arbre i la seva flor pot variar segons si l’arbre és mascle, femella o hermafrodita.

Com podem saber-ne el gènere?

Com podem saber-ne el gènere?

El gènere de l’arbre no es pot saber fins que floreix. És molt important per si en volem aprofitar el fruit.

La flor de l’arbre mascle es petita i surt al final d’una tija on s’agrupen les flors en forma de gotims, al centre de la flor i ha el pol·len però aquest arbre no dona fruit.

La flor de l’arbre femella, és més gran, te una petita flor dins, que seria la part del ovaris, i els pètals s’arrissen cap enrere, aquestes flors neixen enganxades al tronc. Per fer fruit ha de ser pol·linitzada amb el pol·len d’algun arbre mascle o hermafrodita.

Els arbres hermafrodites són arbres que tenen ambdues flors, per tant es pot pol·linitzar ell mateix. Els fruit dels arbres hermafrodites són allargats i els dels arbres femella son rodons.

El fruit.

El fruit, un cop madur agafa un color ataronjat i al centre hi té nombroses llavors de color negre.

De la papaia s’utilitza tant el fruit com les fulles, però el més conegut és el fruit de polpa comestible i d’agradable sabor. D’aquest fruit se’n fan melmelades i sucs i també és utilitzat en productes digestius i en cosmètica per fer-ne cremes facials per netejar el cutis.

Hem d’anar amb precaució.

Hem d’anar amb precaució, ja que la papaia igual que molts productes de consum te contraindicacions, com per exemple no és aconsellable a la gent que te afeccions cardíaques, prendre-la abans d’una cirurgia, ni per dones embarassades o en període de lactància. Hem de conèixer molt bé el que mengem.

La papaia es cultiva a l’Amèrica Central des de l’època precolombina. Era costum entre els indígenes embolicar les carns dures dels animals amb la fulla de la papaia per estovar-les i cuinaven la carn juntament amb la fruita per la mateixa finalitat.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat