Caputxina

Caputxina

La caputxina és una planta d’origen Sud Americà però que ja al segle XVI els monjos Caputxins van introduir a Europa, el nom popular li ve perquè la seva forma recorda precisament una caputxa com les que porten aquests frares, tot i que el seu nom oficial, Tropaeolum majus en grec significa petit trofeu quelcom que recorda per la disposició de les fulles i les flors.

Flor comestible

Les flors d’aquesta planta s’utilitza molt com a flor comestible ja que aporta moltes vitamines i te propietats medicinals força reconegudes i utilitzades des de l’antiguitat. Es menja molt en amanides, sobretot s’ha recuperat avui en dia gràcies a la cuina d’autor. Les propietats antibiòtiques, balsàmiques i expectorants es troben a les fulles i a les tiges tendres tot i que diuen que és millor picar-les i deixar-les en remull, les flors si que s’utilitzen fresques per donar color als plats, també es menja el tubercle.

Planta ornamental

De tota manera, quan al segle XVI es va introduir a Europa, va entrar com a planta ornamental i encara que la flor inodora, atrau a les abelles i repèl el pugó, és per aquest motiu que també es planta entre mig de les hortalisses com el cogombre, l’enciam, els tomàquets… per ella mateixa la caputxina és molt rústica i per tant no sol presentar malalties ni plagues, això ens indica que és resistent per posar al jardí o en torretes tot i que hem de tenir en compte que depèn d’on la col·loquem te tendència a escampar-se i això la converteix en una planta invasora d’altres especies.

Us recomanem

Com sempre us recomanem, per saber més coses de la seva cura i de si és aquella planta que busquem per posar a casa, passeu per la botiga i us en donarem més informació.

caputxina

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat