Capricorn i la Mareselva

Capricorn i la Mareselva

 

Per traspassar l’any ens acompanya Capricorn i la Mareselva és una de les seves plantes.

El signe de Capricorn és un signe de Terra i se’l considera un signe fred i calculador tot i que a vegades aquesta fredor no és més que una mascara per assegurar un domini sobre ell mateix.

És també un esser lent que es caracteritza per la paciència, perseverança, estabilitat, meditació, pessimisme, soledat o melancolia i amb un nervi dur, sòlid com una roca que te un gran  equilibri pel domini dels sentiments i la fermesa de caràcter:  Aplom, sang freda, disciplina, obstinació…

Així podem descriure a Capricorn i la Mareselva és una de les plantes que el representa, una planta trepadora que fa unes flors blanques, grogues o roses amb una fragància molt bona. Les flors tenen moltes propietats, entre elles una tan característica com el signe que representa, les flors de la mareselva tenen propietats calmants però com sempre us recomanem no fer ús de les plantes sense un bon assessorament previ.

La mareselva vol molta llum però d’una forma indirecta, no li agrada que li toqui el sol, si voleu saber més coses de com cuidar-la no dubteu en passar per la botiga on us ampliarem tota la informació que us faci falta.

 

Nosaltres us deixem aquí una de les seves llegendes.

La mareselva com hem dit és una planta trepadora i s’enreda als troncs dels arbres talment com si estigues abraçada a ells; segons els antics, igual com una dona s’abraça a l’home que estima. Hi ha qui la relaciona amb la llegenda de Tristàn i Isolda o a la d’un dels cavallers de la “Taula Rodona” del mite del Rei Artús, sempre històries d’amor que no van poder ser en vida però que perduren en la mort a l’igual com, segons diuen, es varen estimar la mareselva i l’avellaner, que van arribar a unir-se de tal manera que al ser separats van començar a morir.

Capricorn i la Mareselva

Capricorn i la Mareselva

Politica de Privacitat