Calluna Vulgaris o Bruguerola.

És una bonica planta i fàcil de cuidar, al ser un arbust perenne que creix als boscos amb molta facilitat, també podem tenir-la a casa sense grans dificultats amb la seva cura.

Com ja hem dit és una mata que creix als boscos donant espessor i aliment i aixopluc als animals.

És una planta d’exterior i necessita aire fresc, sol i humitat. Esta florit tot l’estiu i fins entrada la tardor, i fa unes flors petites generalment de color púrpura i la planta por arribar a fer fins a un metre d’alçada. Es recomana podar-la un cop a l’any, o bé finalitzada la tardor quan ja ha perdut totes les flors o bé a principi de la primavera.

Te propietats medicinals, és antiinflamatòria, diürètica, astringent i antisèptica, tot i això sabeu que la nostra recomanació és que abans de utilitzar qualsevol planta per ús intern us n’assabenteu bé per professionals, doncs pot tenir contraindicacions com en aquest cas a les dones que estan en procés de lactància.

Per altre cantó, les abelles en saben fer una mel de les mes prestigioses al sector alimentari i de pastisseria, la mel de la Bruguerola és una mel fosca molt utilitzada en aquests sectors.

També és una de les plantes utilitzades en de les Flors de Bach, una modalitat de la medicina natural, que tracta les malalties físiques a través de extractes de plantes que controles les emocions. La Bruguerola es considera que ajuda a prevenir les emocions de l’egocentrisme.

D’on ve el nom? Canulla ve de escombrar en grec, i és així per que hi havia moltes regions que utilitzaven aquesta planta per fer escombres, moltes de les plantes que s’havien utilitzat per aquesta finalitat, no era sols per que la seva forma ho permetis, si no que en molts casos eren plantes que se’ls atribuïa la propietat màgica de poder escombrar també les males energies i influències negatives que poguessin estar a la llar.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat