Achilea Millefolium

Achilea Millefolium

L’achilea millefolium és coneguda també com Milfulles, entre molts d’altres noms populars. Aquesta planta, molt característica del nostre entorn, la podem trobar als marges dels camins, pastures o camps cultivats. S’adapta be tant a la sequera com al fred tot i que el seu ambient ideal és el clima temperat, també s’adapta a qualsevol sòl sempre que tingui un bon drenatge ja que no es gens amiga dels entollaments.

Les seves flors.

Les seves flors són de les anomenades inflorescència. Com ja us em comentat en d’altres ocasions, les plantes que tenen aquest tipus de flors, solen ser plantes de fullatge perenne on entre les fulles neix una tija i al final d’ella surt una flor, normalment la flor és un conjunt de flors més petites que composen una sola unitat.

Planta medicinal.

L’achilea millefolium és una de les conegudes plantes medicinals molt utilitza, entre d’altres per tractament de cops evitant o millorant la formació de blaus. A França és coneguda també com l’herbe de Saint Joseph, ja que ens explica una llegenda que Sant Josep, treballant un dia a la fusteria, es va fer una ferida i el nen Jesús va anar a buscar aquesta planta per guarir-lo.

Amb ús medicinal és coneguda des de temps immemorial, a l’època medieval s’utilitzava molt de forma externa per curar i netejar ferides tot i que es creia també que presa en infusió amb menta i poliol curava les “ferides amoroses”. A l’època del Renaixement entre d’altres usos, era freqüent utilitzar-la en guerres per cicatritzar les ferides dels soldats. A l’actualitat és molt comú utilitzar-la en ús intern com a antiinflamatori i digestiu entre d’altres. Però com sempre us recordem que totes les plantes s’han d’utilitzar amb coneixement i seny ja que podrien provocar efectes secundaris i si no es prenen amb la mesura adequada poden ser tòxiques en alguns casos. Si trobem la planta per la muntanya, ens hem d’assegurar bé de que la coneixem i sabem diferenciar-la d’altres similars que també estan als nostres camps i que son tòxiques.

Decoració.

Si parlem de decoració per la llar, l’achilea millefolium amb els seus ramets de petites flors blanques o amb un lleuger to vermellós, poden quedar perfectes en un racó discret donant un punt de serenitat i elegància.

achilea millefolium

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat