Acalypha wilkensiana.

Acalypha wilkensiana.

L’acalypha wilkensiana és un arbust de fulla perenne. En el seu habitat natural pot arribar als tres metres d’alçada per dos d’amplada, però normalment a casa nostre arriba al metre d’alçada aproximadament. És considerada una planta arbustiva de la família de les Euforbiàcies i del gènere de les Acalypha.

Les fulles.

De tronc llenyós, la part més vistosa són les fulles grans y acolorides de tons verds, ocres i rogencs.

Les seves flors són vermelloses i neixen al final de les branques, tot i que les fulles li treuen protagonisme.

El nom comú.

El seu nom comú és Acalifa.

A l’acalypha no li agrada ni el fred ni l’excés de calor, per tant a l’hivern vol un interior lluminós i a l’estiu un lloc amb ombra on no li toqui el sol directe.

Vol humitat. Hem de procurar que el terra estigui fresc, per tant, un reg no abundós però si diari en èpoques de calor.

La podem plantar directament al terra del nostre jardí, però pot ser el més indicat per la nostra climatologia és plantar-la en una torreta on poder traslladar-la segons l’època intentant evitar els corrents d’aire.

A mida que les seves fulles i flors es vagin assecant és recomanable treure-les i retallar-ne les puntes per tal de que creixi d’una forma més compacte.

Com a curiositat.

Com a curiositat us diem que de l’acalypha wilkensiana se’n fan pomades que s’utilitzen per tractar els problemes fúngics de la pell.

Parlant de decoració, la podem aprofitar a la tardor pels seus colors que ens recorden tant aquesta estació per posar-la en algun lloc vistos ara que el fred encara no és intens, recordant com ja hem dit de que no hem de posar-la en llocs on hi hagi corrents d’aire. Quan el fred comenci a ser present, li podem buscar algun racó lluminós i resguardat on el color de les fulles destaquin mentre la seguim cuidant.

Disseny web | Fotografo Confianza | Copyright Oficia l© Fotografo Confianza |Politica de Privacitat